Akkrum-Nes een van de 6 dorpen in de Friese ontwikkeling met de naam: Fryslân Bloeit.

Bouwe de Boer doet de vooraankondiging van de deelname van Akkrum-Nes aan de gezamenlijke manifestatie Fryslân Bloeit. Hij zegt hier het volgend over:

 

"Van zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 mei 2024 is Akkrum-Nes een van de 6 dorpen in de Friese ontwikkeling met de naam Fryslân Bloeit. Grou, Wergea, Eastermar, Berltsum, Woudsend en Akkrum zijn de opvolgers van Wergea-bloeit. Een week lang worden in deze dorpen activiteiten op stapel gezet die te maken hebben met klimaat, cultuur, gezondheid, waterkwaliteit etc. De keuzes maken de dorpen zelf met hulp van Arcadia en de Freonen fan FossylFrij Fryslân. 

 

In de bloeiweek laten veel organisaties zien dat juist op dorpsschaal van alles kan worden georganiseerd, wat op wereldschaal niet lijkt te lukken! Het wordt dus een week met sport, gezond eten, muziek, slimme mobiliteit, zorg voor elkaar en uitdagingen die alleen in Akkrum-Nes kunnen.

 

Elke ochtend met elkaar zwemmen in de Boarn, de hele week de auto laten staan, elke dag een fietstocht, de jeugd ruilt hun kleren, de handschoen wordt al prima opgepakt, ook als het gaat om gezond voedsel voor altijd!"

 

 

Volg de ontwikkelingen op de voet via deze website, wij zullen u daar regelmatig van op de hoogte houden.

Akkrum-Nes bloeit