Wijk Uitvoerings Plan (WUP) op 7 februari 2024

In de Brede School werd op 1 februari j.l. een informatie avond gehouden over de actie “Aardgasvrij Nes” onder de bezielende leiding van Ronald van der Starre van DAN, een afvaardiging van de Gemeente Heerenveen, een bewoner van Nes en een vertegenwoordiger van TAUW.

Presentatie van de werkgroep

Er is ook een exemplaar beschikbaar van de presentatie die de werkgroep ‘Nes van het gas af’ ofwel ‘Aardgasvrij Nes‘ gaf. Deze presentatie staat in een PDF die u kunt downloaden. Deze presentatie is echter 6,4 Mb. Het is dus mogelijk dat het wat langer gaat duren dan u verwacht.
De PDF zit onder de afbeelding, klik er op en het downloaden begint of er gaat een raam open met de volledige PDF die u vervolgens kunt downloaden.

Niet zonder slag of stoot

Het beleid van de overheid om ‘Nederland in 2050’ van het gas af te zijn. Stappen die hierbij gezet worden is dat iedere gemeente dorpen wijken of buurten aanwijst die in 2030, 2040 of 2050 van het gas af zouden moeten. Formele regelgeving is hierbij nog niet ontwikkeld.

Over deze ontwikkelingen houden wij u op deze website op de hoogte.

Verslag

Hieronder staat het verslag in 4 pagina’s die zijn te doorbladeren en te vergroten door erop te klikken. 

 

 

Op verzoek kan ook een PDF worden toegestuurd. Dien een aanvraag in via ons contactformulier:

 

CONTACT

Projecten van DAN

--
LEES MEER leppagreide-leeg

Zonnepark Leppagreide

Het park ligt ingeklemd tussen de A32 en de spoorlijn Leeuwarden-Heerenveen. Op een strook van 1.2 km lengte liggen 5300 zonnepanelen.

LEES MEER dan-deelauto-fiat500-1280

DAN Deelauto

Vanaf oktober 2022 heeft de DAN een deelauto in Akkrum/Nes. De deelauto maakt deel uit van een project van FossylFrijFryslân.

LEES MEER Enerzjy

De Enerzjyaksje

Project om inwoners van Akkrum en Nes gratis te voorzien van eenvoudige isolatiemiddelen zoals tochtstrips, radiatorfolie en brievenbusborstels.

Word ook lid van DAN | EUR 10,- per jaar

Secretariaat  Duurzaam Akkrum Nes
T. Cazemier
Kanadeeskestrjitte 26
8491 BE Akkrum

 

BTW nr NL 853612134B01
KvK nr 59705647

 

MAIL

Stel uw vraag!