Persbericht Energiepark Klaverblad Noordoost

Zonnestroom Nederland start met de bouw van Energiepark Klaverblad Noordoost in opdracht van de Samenwerkende Heerenveense Energie Coöperatie

Op vrijdag 13 september is de schop in de grond gezet en dat betekent dat Zonnestroom Nederland is gestart met de bouw van Energiepark Klaverblad Noordoost in Heerenveen. In opdracht van de Samenwerkende Heerenveense Energie Coöperatie (SHEC) wordt hier een zonnestroominstallatie van 43.624 panelen gerealiseerd met een totaal opgesteld vermogen van ruim 30,5 MWp.  

 

Het energiepark wordt gerealiseerd tegenover bedrijventerrein IBF Heerenveen, ten noorden van de A7. Het energiepark heeft een aansluiting op het openbare elektriciteitsnet en met het oog op de toekomst worden er voorbereidingen getroffen voor een energieopslagsysteem. 

 

Dankzij de netaansluiting kan de opgewekte zonnestroom gebruikt worden voor de lokale stroombehoefte. Bedrijven op het te realiseren bedrijventerrein Klaverblad Noordoost kunnen de duurzame energie bijvoorbeeld gebruiken voor het opladen van elektrische vrachtwagens. Daarnaast kan het energiepark met de toevoeging van een energieopslagsysteem in de toekomst een belangrijke rol spelen in het balanceren van vraag en aanbod op het elektriciteitsnet.  

 

De start van de bouw vormt dan ook een belangrijke mijlpaal in het streven van de SHEC om het energieverbruik en de CO2-uitstoot in de gemeente Heerenveen te reduceren. De gemeentelijke doelstelling is om in 2030 te voorzien in 70% van het elektriciteitsverbruik binnen de gemeente middels lokaal duurzaam opgewekte energie.  

 

 

 

Zonnestroom Nederland neemt de aansturing van project Energiepark Klaverblad Noordoost voor haar rekening. Als onderdeel van de ELIX Group heeft Zonnestroom Nederland zowel uitgebreide ervaring met grootzakelijke zonnestroominstallaties als expertise op het gebied van slimme energieoplossingen in huis.  

 

Roel Lok, Zonnestroom Nederland, is enthousiast over de samenwerking met de Samenwerkende Heerenveense Energie Coöperatie: “We werken vanuit onze gezamenlijke ambitie om te bouwen aan het energiesysteem van de toekomst. De combinatie van duurzame energieproductie, energieopslag en slimme energiesturing gaat daar een belangrijke rol in spelen.”  

 

Naar verwachting wordt Energiepark Klaverblad Noordoost begin volgend jaar in gebruik genomen.

 

--

Nieuws van DAN

LEES MEER nieuws-energiepark-klaverblad-
15-10-2024

Nieuws Energiepark Klaverblad Noordoost

Zonnestroom Nederland start met de bouw van Energiepark Klaverblad Noordoost in opdracht van de Samenwerkende Heerenveense Energie Coƶperatie

LEES MEER klaverblad-foto
25-06-2024

Samenwerking voor Energiepark Klaverblad Noordoost in Heerenveen

Samenwerkende Heerenveense Energie Coƶperatie gunt opdracht voor de bouw en langjarig onderhoud van 30MWp Energiepark Klaverblad Noordoost in Heerenveen aan Zonnestroom Nederland.

LEES MEER overeenkomst-tekenen
22-03-2024

Erfpachtovereenkomst voor Energiepark Klaverblad

De overeenkomst regelt het gebruik van 20 hectare gemeentegrond. Dat betekent groene stroom voor 8000 huishoudens.